اجرای نمای کرتین وال

نمای کرتین وال به زبانی ساده به پوسته خارجی ساختمان اطلاق می گردد که در آن سطح خارجی نما را با پروفیل های آلومینیومی موسوم به لامل شبکه بندی و سپس از متریال شیشه یا مصالح دیگر برای پر کردن فضای بین لامل ها استفاده می کنیم. در این مقاله به بررسی اجرای نمای کرتین وال می پردازیم.

اجرای نمای کرتین وال

تهیه دفترچه محاسباتی

نقشه برداری و تهیه نقشه

اجرای زیرسازی

نصب لامل ها و نصب شیشه

نصب نگهداره و درپوش

شستشو و نظافت

تهیه فایل محاسباتی نمای کرتین وال

اولین قدم برای اجرای نمای کرتین وال تهیه فایل محاسباتی به منظور مشخص شدن میزان اینرسی ساختمان و به تناسب آن انتخاب لامل مناسب پروژه می باشد. این میزان اینرسی بر اساس آیتم هایی مانند فشار باد منطقه با توجه به ارتفاع کلی ساختمان و لوکیشن پروژه و مسائلی از این دست و توسط نرم افزارهای اختصاصی نمای کرتین وال محاسبه می گردد.

نقشه برداری و تهیه نقشه

مرحله دوم در اجرای نمای کرتین وال، تهیه نقشه های شاپ یا همان نقشه های فاز دو می باشد. استفاده از  دوربین های نقشه برداری و تنظیم نقشه توسط متخصص از مهم ترین مراحل اجرای یک نمای کرتین وال می باشد.تمامی این نقشه ها باید بدون کوچکترین خطایی در ابعاد و اندازه ترسیم شده باشند. بهترین مرحله برای تخمین دقیق میزان مصالح مورد نیاز برای اجرای نمای کرتین وال در همین مرحله و پس از تهیه نقشه های شاپ می باشد.

اجرای زیرسازی نمای کرتین وال

سومین مرحله از سری مراحل اجرای نمای کرتین وال، اجرای زیرسازی نمای کرتین وال می باشد.در این مرحله، زیرسازی بر اساس میزان باری که قرار است پس از نصب لامل هاو شیشه بر روی زیرسازی وارد می شود، اجرا می گردد.
حضور مداوم دوربین نقشه برداری در این مرحله می تواند به کاهش خطاهای احتمالی کمک شایانی کند. همچنین تمامی جوش های صورت گرفته در زیرسازی نمای کرتین وال مانند هر قسمت دیگری باید بر اساس استاندارد های شرکت ملی ساختمان صورت بپذیرد.

نصب لامل ها و نصب شیشه

پس از اتمام زیرسازی و چک کردن صحت اجرای آن، نوبت به نصب لاملهای عمودی یا مولیون ها و پس از آن نصب لامل های افقی میرسد. بسته شیوه اجرای نما میتوان نصب لامل های عمودی و افقی را به صورت همزمان انجام داد. کلیه فرآیند نصب متعلقات شامل نصب لقمه ها یا لاستیک ها لامل در این مرحله صورت می پذیرد. عدم اجرای صحیح لامل ها در این مرحله می تواند منجر به خسارات جبرات ناپذیری گردد.  

پس از اتمام نصب لامل ها و چیک کردن دیتیل اجرایی آن ها نوبت به نصب شیشه ها می رسد. در این مرحله می توان به سادگی با استفاده از دوربین نقشه برداری برداشت دقیق از ابعاد شیشه ها، چک کردن آن ها با نقشه های فاز دو ترسیم شده در ابتدای پروژه و سفارش شیشه های نمای کرتین وال داشت. در نمای کرتین وال فیس کپ نصب شیشه های از بیرون ساختمان صورت می پذیرد.

روش ‌های کلی اجرای نمای کرتین وال

در این بخش، درباره روش ساخت و نصب کلی و عمومی نمای کرتین وال به دو روش استیک و یونیتایزد صحبت می کنیم.

اجرای کرتین وال با روش استیک (Stick)

 در این روش مراحل نصب و ساخت نمای کرتین وال کلا در محل پروژه صورت می‌گیرد و پس از محاسبات فنی و سازه‌ای و حمل پروفیل‌های آلومینیومی به محل پروژه، یا همان لامل‌ها، سازه اصلی نصب و ایجاد می‌شود. 

همچنین شبکه استکراچر ساز‌ ای شیشه لامل‌های افقی و عمودی ایجاد و سایز قاب‌ها برای سفارش شیشه گرفته می‌شود. در این روش غیر از مرحله اکسترود آلومینیوم یا همان تولید پروفیل آلومینیومی، تمامی مراحل مانند برش لامل‌ها در محل پروژه انجام می‌گیرد. 

ساخت و نصب کرتین وال با این روش جهت ساختمان‌های معمولی اداری و تجاری، یا با طرح‌های خاص متداول است و به تناسب همین موضوع هزینه کمتری را نیز در بر خواهد داشت.

ساخت و نصب کرتین وال با روش یونیتایزد (Unitized)

ساخت و نصب نمای کرتین وال با روش یونیتایزد به معنای نصب یکپارچه نما اما با قطعات جداگانه است. در این روش کلیه قطعات و قاب‌های نمای کرتین وال در محل کارخانه ساخته و حتی شیشه نیز درون قاب‌ها نصب می‌شوند و سپس به محل پروژه حمل و به صورت کشویی در محل‌های در مورد نظر نصب می‌شوند. 

از نظر هزینه، این روش گران‌تر از روش قبل است، اما مزایای فراوانی دارد. از جمله این مزایا می‌توان به سرعت بالاتر در نصب و امنیت و استحکام بیشتر سازه به خصوص برای برج‌های بلند اشاره کرد.

مراحل اجرای نمای کرتین وال

مراحل نصب نمای کرتین وال به شرح ذیل می باشد:

در ابتدا باید از براکت های عمودی و افقی برای نگه داشتن و تراز کردن پروفیل های عمودی استفاده گردد. این براکت ها توسط رول بوت ها به تیرها و سقف های مابین طبقات متصل میگردد.

مرحله بعدی نصب پروفیل های عمودی یا همان مولیون ها می باشد. که توسط پیچ و مهره های طولی و ترمز های براکت جهت جلوگیری از لیز خوردن پروفیل ها می باشد انجام میگردد.

نصب اتصالات جهت اتصال پروفیل های افقی یا همان Transom ها به پروفیل های عمودی mullion نمای کرتین وال.

نصب پروفیل های افقی Transom به صورت کشویی که باشد که نیاز به برش های در دو کله آن است که بتواند به صورت کشویی نصب گردد.

نصب پروفیل های عایق Insulator NormaFlesx 3 می باشد که استفاده که انتقال حرارتی بسیار کمتری نسبت آلومینیوم دارد.

نصب لاستیک های درزبندی برای عایق شدن در برابر عبور هوا و گردغبار و همچنین آبندی نما

نصب پروفیل های پرسی که به آنها Pressure Plate گفته میشود جهت فشردن شیشه ها به لاستیک های درزبندی و همچنین نگهدارنده شیشه های نمای کریتن وال می باشد. بر روی این پروفیل ها خود در دو طرف آن لاستیک های آبندی قرار داده شده است.

نصب کاور نمای کرتین وال که میتواند تنوع بسیار بالایی از پروفیل های کاور نمای کرتین وال باشد. حتی می توان از لوور های آلومینیومی نما نیز استفاده گردد که نمای بسیار متفاوت و شکیلی را ساختمان میدهد.

چرا چسب در نمای کرتین وال اهمیت دارد؟

چسب سیلیکون در نمای کرتین وال و چگونگی استفاده از انواع چسب‌ها برای نصب این نوع نمای شیشه‌ای، موضوع بسیار مهمی است. لازم به ذکر است، در این بحث منظور از سیلیکون مهندسی، سیلیکون دو جزئی است، که در عملیات دوجداره سازی شیشه دوجداره توسط پمپ‌های میکسر با نسبت مشخص ترکیب می‌شود. سپس به وسیله نازل مخصوص و میزگردان به عنوان چسب لایه دوم دوجداره ساز در حاشیه شیشه تزریق می‌گردد. 

این تزریق چسب، تزریقی است، که در آن دو جزء محصول با نسبتی صحیح و دقیق با هم فیکس شده باشند و باید توسط افراد ماهر، میان درزهای ناشی از وجود جداکننده تزریق بشود. در واقع برای کار با چسب، در نمای کرتین وال، باید بین چسب‌های کارتریجی موجود در بازار و سیلیکون‌های با کیفیت تمایزی جدی قائل شویم.

مزیت اصلی سیلیکون خاصیت ارتجاعی و چسبندگی آن است. این ماده در عین حال می‌تواند در برابر اشعه تابش فرابنفش مقاومت خوبی داشته باشد. البته پیمانکاران و کارفرماها باید دقت داشته باشند، که از سیلیکون‌های کارتریجی موجود در بازار استفاده نکنند، زیرا این سیلیکون‌ها به هیچ عنوان برای کارهای دقیق طراحی و تولید نشده‌اند.

البته شاید با خود فکر کنید، که وقتی از چسب‌های کارتریجی در مصارفی مانند نصب و بازسازی سرامیک و کاشی حمام یا دستشویی استفاده می‌شود، چرا نتواند در کار حساسی همچون دوجداره‌سازی شیشه‌ها نیز با همان کیفیت به کار برود؟ 

در واقع باید دقت کرد، که تولید کنندگان این گونه چسب‌ها، بر روی کارتن بسته‌بندی محصولات‌شان به مطلبی در خصوص دوجداره‌سازی شیشه اشاره نکرده‌اند و کاربردهای اصلی چسب‌های سیلیکونی خود را در مصارف غیر حساس‌تری عنوان کرده‌اند.

چسب سیلیکونی خوب باید مقاومت کششی خوبی داشته باشد و از گذردهی گازهای تزریق شده‌ای مانند آرگون در بین شیشه‌ها جلوگیری کند. همچنین باید دارای مقاومت بالایی در برابر تابش پرتوهای فرابنفش باشد و در برابر تغییرات دمایی از خود مقاومت نشان دهد.

مزیت نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال شیشه‌ای، مزایای فراوانی برای ساختمان دارد. این نما علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان، از هدر رفتن گرما در داخل نیز جلوگیری می‌کند. از دیگر ویژگی‌های این نما، می‌توان به عایق بودن حرارتی آن، امنیت فراوان آن و آکوستیک بودن آن اشاره کرد.

همچنین کیفیت ساخت و سرعت نصب و اجرای این نما نسبت به سایر نماها، بالا است. با استفاده از نمای کرتین وال، می‌توان طرح‌های زیبا و متنوعی ارائه کرد و همین موضوع باعث استقبال بسیاری از معماران و سازندگان شده است.

نمای کرتین وال از ترکیب پروفیل‌های آلومینیومی و اتصالات نصب به همراه عایق‌بندی آب و هوا و یک متریال پوششی تشکیل شده است. این نمای شیشه‌ای در انواع گوناگونی تولید می‌شود هیچ بار مرده‌ای از ساختمان را به دوش نمی‌کشد.

در واقع می توان گفت، کرتین وال از زیباترین نماهای مدرنی است، که با توجه به اینکه شیشه و آلومینیوم در آن استفاده شده، دارای شرایط و ویژگی‌های مطابق با مدرنیته و خاصی است. 

از دیگر مزایای کرتین وال شیشه‌ای می‌توان به نقش موثر آن در کاهش مصرف انرژی، سبکی ساختار آن و تاثیرش بر کاهش وزن مرده ساختمان، فرآهم کردن امکان استفاده بیشتر از شفافیت نور روز، داشتن امکان ترکیب آسان با سایر پوشش‌های نما و داشتن هزینه نگهداری و مراقبتِ بسیار کم اشاره کرد.

این نما همچنین دارای توانایی مقاومت در برابر لرزش‌های حاصل از باد‌های شدید یا زمین لرزه‌های مخرب است و ساختمان را از دستبرد و سرقت محافظت می‌کند. از دیگر مزایای نمای کرتین وال در قسمت بیرونی سازه، می‌توان به امکان زیبا سازی نما با انتخاب شیشه‌های رنگی مختلف و جذاب کردن هرچه بیشتر نما اشاره کرد.

نمای کرتین وال همچنین با توجه به رفلکس بودن ذاتی شیشه‌های ساده و رفلکس کامل بودن شیشه‌های رفلکس در طول روز، باعث محدود شدن دیدِ داخل ساختمان از قسمت بیرونی می‌شود. 

قیمت نمای کرتین وال چگونه محاسبه می‌شود؟

قیمت هر متر مربع نمای کرتین وال با توجه به نوع آن، روش اجرا و طراحی و نصب آن متفاوت است و به منظور استعلام قیمت این نوع نما، کلیه موارد عنوان شده در نقشه‌ها مد نظر قرار می‌گیرد. 

این موضوع به این دلیل است، که در ابعاد بزرگ‌تر، بعضا لازم است از پروفیل‌های لامل قوی‌تر و سنگین‌تری جهت مقاوم سازی نمای کرتین وال در برابر مسائل جوی از قبیل باد و طوفان استفاده شود. لازم به ذکر است که در طبقات و ارتفاعات بالاتر نیز استفاده از لامل‌های قوی‌تر با ضخامت بالاتر، جزئی از ملزومات اجرای نماهای کرتین وال به شمار می‌رود.

علاوه بر این‌ها، وجود بازشو به صورت لولایی یا مخفی در نمای شیشه‌ای کرتین وال، طبعا باعث افزایش قیمت این نوع زیبا و کاربردی نما می‌شود. همچنین نوع و ساختار شیشه انتخابی در نمای کرتین وال برای تعیین قیمت بسیار مؤثر خواهد بود. 

 

در نماهای شیشه‌ای کرتین وال از نوع فریم لس، توصیه و تأکید به استفاده از شیشه‌های لمینیت و دوجداره سکویت با استفاده از چسب سلیکون است، که این خود یکی از دلایل افزایش قیمت این نوع از نمای کرتین وال به شمار می‌رود.

تمامی حقوق محفوظ است – گروه صنعتی مرادی